Zovem se Davorka. Živimo u lijepom malom mjestu Lugu Zabočkom udaljenom 25 kilometara od Zagreba (glavnog grada Hrvatske).

Još kao mala djevojčica željela sam imati psa. Moja želja se ispunila pred pet godina kad smo se iz stana preselili živjeti u kuću sa velikim dvorištem. Tada sam dobila jednog od najljepših pasa na svijetu, prekrasno žensko štene bernskog planinskog psa. Zove se Diana Conte Veneto. Odmah je postala najuži član obitelji.

Iz dana u dan postajala je sve ljepša i pametnija, pa su me prijatelji nagovorili da je odvedem na izložbu. Diana je na izložbama zablistala punim sjajem te osvojila titulu Int. Ch. Željeli smo da Diana ima psiće, pa smo 2006.godine otvorili uzgajivačnicu .

Naši su psi savršeno psihički uravnoteženi, pažljivi i odani svom vlasniku. Iako imaju izoštren osjećaj vlastitog teritorija i obrambene sklonosti, nikada ne iskazuju nekontroliranu agresiju. Svojim se ponašanjem dokazuju kao vrijedni čuvari koji smatraju da je dovoljno lajanjem najaviti nepozvane goste. Mogu živjeti u stanu, ali zbog svoje veličine poželjno je da imaju više prostora za kretanje. Naši su berniji lijepi, zdravi, temperamentni, bez displazije, prepoznatljivog tipa, veliki prijatelji i kućni ljubimci, pa ih smatramo izvrsnim izborom za obiteljskog psa.

KAKO DO NAS